Počítadlo Km - chybné údaje

(poistky, relé, batéria, ...)

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod Richi » 14 Nov 2014, 23:05

georgoo píše:Dnes mi volali z hondy.
Pisla som myslim v utorok :roll: mail.
Povedala, ze potrebuje presny model, VIN a stav tacho. Okrem tacho som vsetko dal uz do mailu, takze chcela vediet len tie km.
Objednaju budik, buduci tyzden mi zavolaju, kedy by sa dala moto priviest.

Pytal som sa aj ci je to nejako casovo obmedzene ?
Povedali, ze nie, objednaju novy budik, ked pride, tak sa moze hocikedy vymenit, aj na jar :)


Tvoj servis nevie model a vin? To je divne!??!!
nekupoval si ju tam? A nechosievas tam na servis?
A naci im je stav tacho? ved ten sa meni kazdym kilometrom?!!??!

neuvazujes o zmene servisu? :D
1/2018 (NC 35840) + 58 092km
Obrázok užívateľa
Richi
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 2647
Registrovaný: 22 Máj 2014, 21:59
Bydlisko: Bratislava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod THeBaNDiT » 15 Nov 2014, 10:13

Stav tacho zrejme práve kvôli tomu, aby im/nám poslali budíky so správnymi kilometrami... :) Aspoň ja to tak spravím, že im poviem aktuálny stav a dodám, že k tomu +30km (toľko to mám do servisu). :)
Obrázok
Obrázok užívateľa
THeBaNDiT
******
******
 
Príspevky: 571
Registrovaný: 25 Dec 2013, 21:24
Bydlisko: Bardejov
Motorka: Honda NC 750X

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod georgoo » 15 Nov 2014, 10:14

Richi72 píše:Tvoj servis nevie model a vin? To je divne!??!!
nekupoval si ju tam? A nechosievas tam na servis?
A naci im je stav tacho? ved ten sa meni kazdym kilometrom?!!??!

neuvazujes o zmene servisu? :D


Neuvazujem o zmene servisu
Poznaju ma ;)

Neviem, kto to tu pisal, nechce sa mi to hladat, ale aj od neho chceli stav km.
Netusim naco im to je. Nechcem tu zacinat diskusiu naco im to je :)
Kazdy servis je jedinecny ;)
Obrázok užívateľa
georgoo
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 2387
Registrovaný: 03 Jún 2014, 20:43
Bydlisko: Trnava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod PRx » 15 Nov 2014, 11:20

Jasně bylo řečeno že vám je vymění kvůli sowtvéru, stav kilometrů vám tam předem nastaví ve výrobě, servis to neumí, takže úvaha Bandita je správná s tím připočtením km do servisu! a tedy pro ostatní kdy si naplánujete výměnu je dosti podstatné kvůli nájezdu kilometrů!!! ;-)
Obrázok užívateľa
PRx
*****
*****
 
Príspevky: 338
Registrovaný: 12 Sep 2013, 11:29
Bydlisko: Plzeň ČR a Bojnice SR
Motorka: Honda NC 700S

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod Jirka » 15 Nov 2014, 13:09

Nevěřim. :roll:
Obrázok užívateľa
Jirka
*******
*******
 
Príspevky: 908
Registrovaný: 17 Máj 2013, 21:49
Bydlisko: Nepomuk
Motorka: Honda NC 700X

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod georgoo » 15 Nov 2014, 13:21

PRx píše:Jasně bylo řečeno že vám je vymění kvůli sowtvéru, stav kilometrů vám tam předem nastaví ve výrobě, servis to neumí, takže úvaha Bandita je správná s tím připočtením km do servisu! a tedy pro ostatní kdy si naplánujete výměnu je dosti podstatné kvůli nájezdu kilometrů!!! ;-)


Tak tuto informaciu, ze to servis nevie som asi prehliadol. :like:
Myslel som si to :)
Obrázok užívateľa
georgoo
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 2387
Registrovaný: 03 Jún 2014, 20:43
Bydlisko: Trnava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod georgoo » 15 Nov 2014, 18:30

Nechcem vyvolavat paniku :lol:

Ja som rozmyslal tiez, ze to necham na jar, ale nakoniec som sa rozhodol, ze to chcem stihnut este do zimy ;)
Preco ??? Lebo uz prakticky nejazdim (neni kedy a ked aj je cas, je skaredo), ked aj nieco pridam, tak to nebude ziadne velke cislo.

Na jar to asi necha vacsina majitelov, takze bude asi malo budikov. Vyrobca tiez nemoze zvysit vyrobu na 500 % :(
Kludne sa moze stat, ze budik nepride do tyzdna, ale bude to trvat 3-4 tyzdne a to uz moze byt rozdiel medzi budikom a realom aj 3 000 km :(
Vymenia to potom v servise ???
Obrázok užívateľa
georgoo
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 2387
Registrovaný: 03 Jún 2014, 20:43
Bydlisko: Trnava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod Richi » 15 Nov 2014, 20:03

Jirka píše:Nevěřim. :roll:


Tiez tomu neverim
nepoznam servis kde by nevedeli stocit km. Je to softver a ide len o pristupove prava ktore, predpokladam, kazdy autorizovany servis od hondy dostal.
osobne si myslim (a ja by som to tak robil) ze zo starej riadiacej jednotky skopiruju nastavenie a importuju ho do novej (vratane km, nastavenia jednotiek, intenzity podsvietenia, ...)
1/2018 (NC 35840) + 58 092km
Obrázok užívateľa
Richi
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 2647
Registrovaný: 22 Máj 2014, 21:59
Bydlisko: Bratislava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod georgoo » 15 Nov 2014, 20:41

Richi72 píše:Tiez tomu neverim
nepoznam servis kde by nevedeli stocit km. Je to softver a ide len o pristupove prava ktore, predpokladam, kazdy autorizovany servis od hondy dostal.
osobne si myslim (a ja by som to tak robil) ze zo starej riadiacej jednotky skopiruju nastavenie a importuju ho do novej (vratane km, nastavenia jednotiek, intenzity podsvietenia, ...)


Ja si skor myslim, ze kopirovat sa nebude nic. Ak je software vadny, nemalo by to zmysel, ci ?
Jedina zmena buda v tom, ze nebude mat hodnotu 0, ale tvoje km.
Ostatne si nastavis sam ;)
Obrázok užívateľa
georgoo
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 2387
Registrovaný: 03 Jún 2014, 20:43
Bydlisko: Trnava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod Jirka » 15 Nov 2014, 23:43

Teď jsem přišl z krčmy. :-) Muj názor je, že dostanete nový budíky se stavem 0. Jestli ne tak sežeru posraný koště. :D
Obrázok užívateľa
Jirka
*******
*******
 
Príspevky: 908
Registrovaný: 17 Máj 2013, 21:49
Bydlisko: Nepomuk
Motorka: Honda NC 700X

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod Richi » 16 Nov 2014, 10:19

georgoo píše:
Ja si skor myslim, ze kopirovat sa nebude nic. Ak je software vadny, nemalo by to zmysel, ci ?
Jedina zmena buda v tom, ze nebude mat hodnotu 0, ale tvoje km.
Ostatne si nastavis sam ;)


Je to pocitac. Je rozdiel vymenit firmware, skopirovat nastavenie ci ulozene data.
Na switchoch, routroch ci tlaciarnach sa firmware meni bezne a je to bez straty nastavenia ci ulozenych dat.
Naviac v tomto pripade ide o poruchu hardveru a nie softveru. Preto menia displej a nie iba sofrver - firmware
Podla mna ide o mechanicku chybu tlacitka alebo skrat nikde na plosnej doske

:) vymenime - uvidime :)
1/2018 (NC 35840) + 58 092km
Obrázok užívateľa
Richi
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 2647
Registrovaný: 22 Máj 2014, 21:59
Bydlisko: Bratislava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod Puggy » 16 Nov 2014, 11:01

Chalani, podľa mňa to bude tak ako píše Jirka, nerobte si ilúzie.
Obrázok užívateľa
Puggy
Sponzori
Sponzori
 
Príspevky: 1050
Registrovaný: 24 Jan 2013, 12:52
Bydlisko: Žilina
Motorka: Honda NC 700S

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod puccky1 » 16 Nov 2014, 13:00

Neviem co tu stale riesite :shock:
Ked moj synovec dokaze na aute zmenit lubovolne cislo na tacho aj v riadiacej jednotke s kablom za par desiatok €
tak mi nehovorte ze to iste nedokaze urobit znackovy servis na moto :roll:
Podla mna pride novy budik s nulou na tacho a priamo v servise nan natukaju skutocny pocet podla stareho :lol:
Ale ak vam tam nechaju 0 :shock: tak sa objednam aj na vymenu lebo na domace pomery podla km mam uz moto zodratu :lol:
A pritom realne je este stale v zabehu :lol:
Obrázok užívateľa
puccky1
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 3689
Registrovaný: 03 Feb 2013, 23:29
Bydlisko: Žiar nad Hronom
Motorka: Honda NC 700X

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod georgoo » 16 Nov 2014, 14:54

puccky1 píše:Podla mna pride novy budik s nulou na tacho a priamo v servise nan natukaju skutocny pocet podla stareho :lol:


Ok, ked budem mat novy budik, tak ti napisem. Vcera som bol pozriet na moto, ako spinka a mam tam tochu inu hodnotu, ako som nahlasil ;)
Par km (do 10)
Tak uvidime, co tam bude. Urcite tam ale nebude 0 :)
Obrázok užívateľa
georgoo
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 2387
Registrovaný: 03 Jún 2014, 20:43
Bydlisko: Trnava
Motorka: Iná

Re: Počítadlo Km - chybné údaje

Poslaťod jezdec74 » 17 Nov 2014, 11:50

puccky1 píše:Neviem co tu stale riesite :shock:
Ked moj synovec dokaze na aute zmenit lubovolne cislo na tacho aj v riadiacej jednotke s kablom za par desiatok €
tak mi nehovorte ze to iste nedokaze urobit znackovy servis na moto :roll:

Dneska to opravdu asi není žádný problém dát na počítadlo jakoukoliv hodnotu.
Puccky a synovec už sedí, nebo zatím čeká na výkon trestu :lol: :lol:
My heart beats for Honda.
Obrázok užívateľa
jezdec74
**********
**********
 
Príspevky: 3204
Registrovaný: 01 Sep 2013, 20:19
Bydlisko: CZ
Motorka: Iná

PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektroinštalácia

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť